Firar in våren med snötårta
Vi fortsätter fira in påsken. Huset är fullt. Gästerna tog med sig ekologisk lammstek, som vi späckat med vitlök och örter, precis som det ska vara.
Men det bästa av allt spar vi till sist:
Karins snötårta! En fluffig tårta, med en annorlunda mjuk marängbotten, som mumsmums ungefär.
Kallar man en tårta för snötårta och serverar den i väntan på våren, så får vi allt överösa den med lite färg, eller hur? Under bilderna hittar du receptet, om du blir sugen på att prova :)
Karins snötårta
4 äggvitor
3 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 liten tsk ättika
1 knivsudd salt
Allt vispas i ren skål i 20 minuter. En rund springform kläs först med folie över kanten, och smörjs sedan väl. Bröa ordentligt med kokos eller havregryn.
Grädda i 125 grader ica 80 minuter.
Spritsa med grädde, dekorera med valfria bär. Idag blev det jordgubbar, blåbär och citronmeliss..