Nyårshelgen är härmed uppäten!
Nyårshelgen har passerat och en väldig massa god mat och umgänge har konsumerats. Efter ett lugnt julfirande, har vi närmast slagit rekord i socialiserande, matlagande och ätande. Häromdagen åt vi till och med frukost ihop med grannarna:).
Från början var vi fyra familjer som skulle fixa maten tillsammans här, till själva nyårsaftonen, (var och en med sitt egna ansvarsområde). Tyvärr fick en familj förhinder i form av sjukdom, men åt andra sidan kom en annan gäst till. Tillslut fick vi till en trerätters i allafall!
Det blev snittar med laxröra och ruccola till förrätt, fylld kalkon med ugnspotatis, gräddig sherrysås, rödvinbärsgele och stor sallad till huvudrätt. Desserten fick bli två; Hallonsemifreddo med daim och Marianneparfait med hembakta, sega maränger.
Idag, nyårsdagen, dök gänget upp igen. Den här gången med önskan om att få fixa hemgjord sushi..Det är inte ofta jag blir bortskämd med att sätta mig vid dukat bord, men så blev det. Tack till er, ni vet vilka ni är :)
Här kommer lite blandade bilder!
Jag tror minsann att ett nyårslöfte blir att försöka motionera lite extra..:)
När man gör parfait blir det många äggvitor över, Kristin lät inget gå till spillo och bakade "snabbt några småsega maränger"...det ni :)
Bästa kalkonreceptet; Allt om Mats helstekta fyllda kalkon.
http://www.alltommat.se/recept/Helstekt-kalkon-1004


