HullerOmBullar.blogg.se

Kräftskivan som blev till homemade sushikväll istället

Publicerad 2012-09-08 21:52:00 i Allmänt, Mat, Mat för festligare tillfällen,

Vid lunchtid idag började jag undra om min kompis Kaosdirigenten verkligen hade köpt och tagit fram de frysta kräftor som skulle bjudas på till eftermiddagen/kvällen..Kräftor tar bekant lite tid på sig att tina. Själv satt jag i en skog på svamputflykt och hade små möjligheter att gripa in och styra upp det hela, annat än att skicka ett mess med frågan "hinner kräftorna verkligen tina till ikväll"?
 
Jag fick ordagrant svaret "Just ja. Nej det gör de ju inte.... Ringer snart. Det är lite kaos här."
 
Det finns alltså en anledning till att Kaosdirigenten bloggar just under namnet Kaosdirigenten..(Det är förövrigt samma anledning till att vi står ut med varandra, vi känner oss bekanta med varandras vardag kan man säga).
 
Kaosdirigenten ringde inte upp. Förklaringen till varför hon inte gjorde det dök upp på facebook en stund senare. Hennes treåriga dotter hade snortat äggröra under brunchen, och de var upptagna med att försöka få ut det ur hennes näsa, vilket gjorde middagsmaten till en nerprioriterad fråga.
 
När ovanstående problemsituation löst sig till det bästa bestämde vi oss för att göra egen sushi. Vi har gjort det förut, som jag skrivit om tidigare så gjorde vi då för många.(Bortåt 150 bitar) och kaosdirigenten föråt sig på tonfiskbitarna..
 
 
 
Ikväll nöjde vi oss med att göra drygt 100 "bara", vi var ju några stycken som skulle äta. Vi höll oss till lax, rullar och avokado. Misosoppa till förrätt. Sushi är egentligen inte så svårt att göra, utan mer lite tidskrävande. Blue Dragon är ett märke som lätt går att få tag på i välsorterade butiker. Kanske något att våga prova hemma, visst blev de fina?
 


Kommentarer

Postat av: Maya

Publicerad 2012-09-08 22:59:49

WOW vad fina dom blev... och de är säkert godare än kräftorna :)

Svar: Tack Maya!
hullerombullar.blogg.se

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela