HullerOmBullar.blogg.se

Lapskojs, lapkojs, eller lappsko?

Publicerad 2012-11-13 17:46:00 i

Vad blir det för mat? Idag var det arbetskamrater som bidrog med inspiration inför kvällens middag. Över lunchen avhandlades både det ena och andra, matminnen från skolmatsalen på 80-talet bland annat. Till slut var turen kommen till Lapskojs.

Så det fick det bli! Lapskojs med inlagda rödbetor. Lättlagat och lättuggat. Barnen ger den godkänt, även om det inte direkt var hurrarop kring bordet. För den riktigt intresserade kan jag berätta att rätten (allt enligt Wikipedia förstås;) finns i olika varianter i olika länder, men ändå räknas till svensk husmanskost. 

Lapskojs är inte svårt att laga. Man kokar potatisar i småbitar, på typ 5-10 minuter, och häver i en sådan här burk, t ex saltat kött i konserv. (Jag tror den kostade 19 kr på Willys, så det är både en snabb och billig middag). Salta, peppra, ha i en klick smör och lite mjölk. Vispa och sedan är det klart. 

 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela